انعکاس دانش و علوم بومی اقوام به عنوان موضوع محوری و افزودن همایش علمی جانبی، به عنوان چشم انداز عملیاتی برگزاری دهمین جشنواره فرهنگ اقوام استان گلستان در سال جاری مطرح شد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری سازمان در نشست هماهنگی و برنامه ریزی عملیاتی دهمین جشنواره فرهنگ اقوام استان گلستان که با حضور حسن صادقلو استاندار گلستان، ابراهیم کریمی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این استان و جمعی از مدیران و کارشناسان مربوطه از دستگاه های مختلف برگزار شد؛ گفت: اهمیت برگزاری 9 دوره جشنواره اقوام گلستان و تلاش برای معرفی ظرفیت های اقوام مختلف در استانی که همچون ایرانی کوچک دربرگیرنده تکثربومی، آداب و رسوم و قومیت است؛ نشان از اهمیت رویدادی دارد که نیاز است همواره در مسیر تکامل رو به چشم اندازی شایسته در حرکت باشد.
وی با اشاره به افزودن محور موضوعی شامل معرفی مراسم های آیینی ازدواج اقوام در جشنواره سال گذشته، افرود: نیاز است هم راستا با افزودن غنای موضوعی و محتوا با افزودن همایش علمی در حاشیه جشنواره اقوام سال جاری و دعوت از مهمانان در سطح بین الملل بر تقویت ابعاد فراملی این رویداد بپردازیم.
رحمانی موحد تصریح کرد: ایران دارای فرهنگ غالب و جاذب است و همواره با حفظ امنیت بر کشورهای همسایه تاثیرگذار بوده ؛ لذا مغتنم شمردن این فرصت و به کارگیری آن در همایش بین المللی حاشیه جشنواره اقوام سال جاری بی شک می تواند دارای تاثیرات گسترده در ابعاد اجتماعی، سیاسی و اقتصادی باشد.
معاون گردشگری همچنین یادآور شد: جشنواره اقوام محتوا محور و مخاطب محور است؛ لذا نیاز است با تقویت ابعاد پژوهشی در هر دوره این رویداد مطالب محتوایی و زوایای جدیدی استخراج و به شرکت کنندگان ارائه نماییم.
این مقام مسئول در پایان سخنان خود بر الزام حمایت و همکاری سایر دستگاه های فرابخشی در هر چه با شکوه تر برگزار شدن این رویداد مهم ملی و بین المللی تاکید کرد
همچنین در این نشست حسن صادقلو استاندار گلستان نیز جشنواره فرهنگ اقوام را یکی از بهترین فرصت های توسعه استان مطرح کرد و گفت: نیاز است برای استفاده بهینه و مدیریت منابع و مزایای این رویداد در ابعاد ملی و بین المللی اهتمام ورزید.
وی با بیان اینکه طی سنوات پیشین تاکید اصلی بر اصالت پوشش و موسیقی بوده است؛ یادآور شد: با انتخاب محور موضوعی همانند انعکاس مراسم های آیینی ازدواج اقوام در سال گذشته دستاوردهای پژوهشی و نگاه تخصصی ویژه ای حاصل شد که این نگاه می تواند در برنامه ریزی امسال و سال های آتی نیز تسری یابد.
این مقام مسئول با پیشنهاد رونمایی از دانش اقوام در رویداد پیش رو تصریح کرد: ذخایر فرهنگی اقوام استان تنها موسیقی سنتی، آیین ها و پوشش بومی نیست بلکه دانش و مهارت هایی که ریشه در قوم های مختلف استان گلستان دارد؛ هر یک می توانند به عنوان گنجینه ای با ارزش در ابعاد ملی و بین المللی انعکاس یابد.
صادقلو با تاکید بر اینکه اقوام ساکن استان گلستان دارای سابقه تاریخی و ریشه دار هستند؛ اظهار کرد: همگرایی اقوام همواره یکی از اهداف برنامه ریزی این جشنواره بوده و نیاز است کلیه راهکارها و اقدامات اجرایی پیش رو هم راستا با این رویکرد باشد.
استاندار گلستان در پایان از برگزاری این رویداد در سطح بین المللی استقبال کرد و خواستار ایجاد تعامل و هماهنگی های فرابخشی در این راستا شد.
دیگر موضوع این نشست برنامه ریزی دهمین جشنواره اقوام استان گلستان بود، ابراهیم کریمی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان نیز درباره تقویت ابعاد بین المللی این رویداد گفت: طی سنوات گذشته همواره سفرای حوزه آسیای میانه استقبال خوبی از جشنواره داشته اند که می توان با تقویت این ظرفیت به اهداف کلان فراملی دست یافت.
وی افزود: همجواری با کشورهای حوزه دریای خزر قابلیت اجرای بین المللی این رویداد را پشتیبانی می نماید و ظرفیت مطلوبی در این راستا به شمار می آید.
کریمی ضمن اشاره به اقدامات استاندار مبنی بر فراهم آوردن زیرساخت های لازم در استان گلستان یادآور شد: اقدامات و تدابیر اخیر بستر مناسبی به منظور هر چه با شکوه تر برگزار شدن جشنواره اقوام استان در سطح بین المللی شده است که امیدوار هستیم بهره مندی مطلوبی از این امکان بعمل آید.
این مقام مسئول در پایان استان گلستان را نگارستان ایران خواند و گفت: در تلاش خواهیم بود در جشنواره پیش رو با انعکاس هر چه بیشتر ذخایر بومی و فرهنگی روستاهای منطقه سبب شکوفایی ابعاد تازه ای از داشته های باارزش اقوام نگارستان کشور شویم.
گفتنی است طبق برنامه ریزی های صورت گرفته دهمین جشنواره فرهنگ اقوام استان گلستان در آذرماه سال جاری میزبان هموطنان از سراسر کشور خواهد بود.
انتهای پیام/